Vitez nemoćan na Pecari

Široki Brijeg rutinski do četvrtfinala Kupa BiH

Fudbaleri Širokog Brijega su na svom terenu ugostili Vitez u utakmici osmine finala Kupa BiH i na kraju slavili sigurni pobjedu rezultatom 3:0.

Širokobriježani su od samog početka susreta preuzeli terensku inicijativu, ali su prvu pravu priliku imali nakon 20-ak minuta igre, kada Baraban ne uspijeva pogoditi iz dobre pozicije.

Domaćini su nastavili sa ofanzivnom igrom, a Vitez se, na momente, branio sa svih 11 igrača. Široki je novu priliku imao u 29. minuti, ali Jurić nije uspio stići loptu koju je centrirao Lončar.

Fudbaleri Širokog su do kraja prvog poluvremena imali još nekoliko izglendih prilika, ali se na odmor, ipak, otišlo rezultatom 0:0.

Samo tri minute igre u drugom poluvremenu su bile dovoljne Širokom da stigne do vodstva. Josip Barišić je odlično šutirao iz slobodnog udarce i pogodio za 1:0.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Širokobriježana. Bojo u svom kaznenom prostoru ruši Barabana, pa sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Wagner, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, pa je Široki došao do prednosti od 2:0.

Vitez je nakon drugog primljenog gola zaigrao dosta otvorenije, pa se gledala zanimljiva utakmica na Pecari, ali gosti u 66. minuti ostaju sa igračem manje. Naime, Bibić se nepotrebno upustio u prepirku sa sudijom koji mu pokazuje žuti karton, a kako se ni nakon opomene fudbaler Viteza nije smirivao, arbitru nije preostalo ništa drugo nego da mu pokaže put u svlačionicu.

Domaća ekipa je do kraje susreta uspjela stići i do trećeg gola. Pobjedu Širokog Brijega je potvrdio Matić pogotkom za 3:0 u 83. minuti.

Široki Brijeg - Vitez 3:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Baša, Baraban, Ćorluka, Jurić, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

VITEZ: Ćutahija, Miketek, Livaja, Vuković, Peko, Ćosić, Miletić, Brekalo, Mamić, Đerić, Bojo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.