Nekoliko okršaja premijerligaša u osmini finala Kupa BiH

Mladost gostuje Želji, Borac dočekuje Krupu

Nekoliko okršaja premijerligaša u osmini finala Kupa BiH

Utakmicama osmine finala danas se nastavlja Kup Bosne i Hercegovine. 

U ovoj fazi takmičenja imat ćemo priliku da pogledamo nekoliko lokalnih derbija, ali i nekoliko okršaja premijerligaških ekipa. 

Možda i najjači par na papiru bit će Željezničar i Mladost Doboj Kakanj. Plavi sa Grbavice trenutno dijele drugu poziciju sa Širokim Brijegom na premijerligaškoj tabeli, dok je Mladost trenutno na petoj poziciji. 

Ove ekipe igrale su već jednom ove sezone i to u 2. kolu Premijer lige BiH kada je Mladost slavila na domaćem terenu sa 2:1, a zanimljivo da će nakon ovog meča igrati ponovo i to u okviru Premijer lige BiH za tri dana. 

U Gračanici će od 15.00 sati na teren Bratstvo i tuzlanska Sloboda u meču ekipa iz Prve lige FBiH i Premijer lige, a u istom terminu će u Sarajevu na teren Olimpik i GOŠK Gabela. Drugoplasirana ekipa iz Prve lige RS Rudar Prijedor igrat će na domaćem terenu protiv Čelika iz Zenice koji u Prijedor dolazi nakon domaće pobjede u Premijer ligi BiH protiv Borca. S druge strane Rudar je također slavio u posljednjem meču i to kući protiv Sutjeske iz Foče sa 3:0.

Program od 15.00 sati zaključit će najprijatnije iznenađenje dosadašnje faze takmičenja Svatovac iz Poljica i Sloga Simin Han. Bit će to duel ekipa koje se takmiče u Drugoj ligi FBiH-grpa Sjever i Prvoj ligi FBiH. Naravno, Sloga u Poljice dolazi kao veliki favorit, ali iz domaćeg tabora su najavili da bi pune tribine i velika motivacija mogli biti njihova prednost danas. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kasnije će na teren samo premijerligaši. Osim meča na Grbavici od 18.00 sati igrat će Široki Brijeg i Vitez te Borac protiv Krupe u lokalnom derbiju. Naravno, Širki će sigurno biti favorit protiv Viteza koji se nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige sa samo jednom pobjedom ove sezone, a u lokalnom derbiju između Borca i Krupe trebali bi gledati daleko neizvjesniju utakmicu. Meč u Banja Luci počinje od 18.30 sati.

Meč Leotara i Zvijezde 09 na programu je 1. novembra od 14 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi