Izjave trenera nakon sinoćnjeg meča

Sablić: Bitno je da smo prošli; Karačić: Čestitam protivniku

Fudbaleri Širokog Brijega jučer su na domaćem terenu porazili Vitez sa 3:0 u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine te su se plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja.

Treneri obje ekipe poručili su nakon utakmice da je Široki bio dominantnija ekipa i da je na kraju zaslužio pobjedu.

"Mi smo došli u oslabljenom sastavu. Pokušavali smo naići na slabije izdanje Širokog, ali to je u ovom trenutku bilo nemoguće. Oni su u sjajnoj formi. Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj inicjativi Širokog, ali mi smo se dobro branili. Ipak, u organizaciji igre bili smo dosta slabiji. Primili smo gol u najgorem trenutku za nas, a kasnije smo dobro prošli jer smo imali igrača manje. Čestitam protivniku, a mi znamo u kakvom sastavu smo došli i da smo se na neki način pripremali za mnogo važniju utakmicu u subotu protiv Krupe", rekao je nakon meča trener Viteza Branko Karačić.

S druge strane, Goran Sablić je istakao da se Krupa veoma dobro branila u prvom dijelu, ali da je sve postalo lakše nakon prvog gola njegovog tima. 

"Najvažnije je da smo pobijedili i prošli dalje. Slažem se sa većinom stvari koje je rekao gospodin Karačić. Bila je to utakmica gdje smo mi skoro sve vrijeme imali posjed lopte. Oni su u prvom dijelu stajali dosta dobro u odbrani i mi nismo imali previše šansi, falilo nam je agresivnosti. Kada smo postigli prvi gol u nastavku meča postalo je lakše i kasnije smo igrali mnogo bolje", rekao je Sablić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.