Široki Brijeg rutinski do četvrtfinala Kupa BiH

Vitez nemoćan na Pecari

Široki Brijeg rutinski do četvrtfinala Kupa BiH

Fudbaleri Širokog Brijega su na svom terenu ugostili Vitez u utakmici osmine finala Kupa BiH i na kraju slavili sigurni pobjedu rezultatom 3:0.

Širokobriježani su od samog početka susreta preuzeli terensku inicijativu, ali su prvu pravu priliku imali nakon 20-ak minuta igre, kada Baraban ne uspijeva pogoditi iz dobre pozicije.

Domaćini su nastavili sa ofanzivnom igrom, a Vitez se, na momente, branio sa svih 11 igrača. Široki je novu priliku imao u 29. minuti, ali Jurić nije uspio stići loptu koju je centrirao Lončar.

Fudbaleri Širokog su do kraja prvog poluvremena imali još nekoliko izglendih prilika, ali se na odmor, ipak, otišlo rezultatom 0:0.

Samo tri minute igre u drugom poluvremenu su bile dovoljne Širokom da stigne do vodstva. Josip Barišić je odlično šutirao iz slobodnog udarce i pogodio za 1:0.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Širokobriježana. Bojo u svom kaznenom prostoru ruši Barabana, pa sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Wagner, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, pa je Široki došao do prednosti od 2:0.

Vitez je nakon drugog primljenog gola zaigrao dosta otvorenije, pa se gledala zanimljiva utakmica na Pecari, ali gosti u 66. minuti ostaju sa igračem manje. Naime, Bibić se nepotrebno upustio u prepirku sa sudijom koji mu pokazuje žuti karton, a kako se ni nakon opomene fudbaler Viteza nije smirivao, arbitru nije preostalo ništa drugo nego da mu pokaže put u svlačionicu.

Domaća ekipa je do kraje susreta uspjela stići i do trećeg gola. Pobjedu Širokog Brijega je potvrdio Matić pogotkom za 3:0 u 83. minuti.

Široki Brijeg - Vitez 3:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Baša, Baraban, Ćorluka, Jurić, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

VITEZ: Ćutahija, Miketek, Livaja, Vuković, Peko, Ćosić, Miletić, Brekalo, Mamić, Đerić, Bojo.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti