Foto: EPA

Euroliga, 4. kolo

Zvezda bolja od Maccabija, Dončić ponovo briljirao

Crvena zvezda je u Beogradu, u okviru četvrtog kola Eurolige, ugostila ekipu Maccabi Tel Aviva, a izabranici Dušana Alimpijevića su nakon neizvjesne završnice slavili rezultatom 87:84. U drugoj utakmici 4. kola koja je počela danas u 19:00 sati Real Madrid je upisao sigurnu gostujuću pobjedu nad Žalgiris Kaunasom rezultatom 66:87.

Crvena zvezda i Maccabi su odigrali susret koji je bio izuzetno zanimljiv do samoga kraja. Ipak, Maccabi je nešto bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 19:24. Gosti su sa dobrom igrom nastavili i u drugoj četvrtini, pa se na odmor otišlo prednošću Maccabija od 10 poena.

Maccabi je igrao zaista sjajno u prvom poluvremenu, ali je Zvezda uspijevala držati priključak, a u trećoj dionici i doći do prve prednosti nakon početka utakmice.

Domaći su u trećoj četvrtini topili prednost gostiju, da bi nakon sedam minuta igre u ovom periodu Bjelica pogodio za vodstvo Zvezde.

Nakon toga se sve do samog kraja gledala izuzetno neizvjesna utakmica, a poeni Rochestiea i slobodno bacanje Lazića su se na kraju pokazali dovoljnim za veliku pobjedu Crvene zvezde.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde je bio Taylor Rochestie sa 22 ubačena poena. Feldine je dodao 19, dok je Milko Bjelica ubacio 16 poena.

U ekipi Maccabija se istakao Deshaun Thomas sa 28 postignutih poena, dok je Pierre Jackson ubacio 14 poena.

Kada je u pitanju susret Žaligirsa i Reala, od samog početka se sticao utisak da Madriđani drže sve u svojim rukama, iako su gosti susret prelomili tek u trećoj četvrtini.

Real je nakon četiri minute igre u prvoj četvrtini stigao do prednosti od osam poena razlike, a ekipa iz Madrida je održavala, koliku-toliku, prednost sve do polovine drugog perioda kada Žalgiris uspijeva doći i do minimalnog vodstva.

Ipak, ono nije dugo potrajalo, Real se odmah vraća u prednost, koja počinje rasti, do devet poena razlike na poluvremenu.

U drugom poluvremenu Real nastavlja sa dobrom igrom, pa ubrzo stiže i do prednosti od 19 poena, a košaraši Žalgirisa, čini se, gube snagu.

Madriđanima je nakon odlične treće četvrtine preostalo samo da lagano privedu susret kraju u zadnjem periodu, što su i učinili.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u ekipi Real Madrida je bio sjajni Luka Dončić sa 28 poena, koji je dodao i devet skokova, te četiri asistencije. Campazzo,Taylor i Ayon su dodali po 12 poena, dok je Rudy Fernandez ubacio sedam.

U ekipi Žalgirisa se istakao Kevin Pangos sa 20 poena, dok je 16 ubacio Antanas Kavaliauskas.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.