Foto: EPA

Nova nagrada za Slovenca

MVP je ponovo Dončić

Midhat Šljivak

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić ponovo je proglašen za MVP-a u Euroligi.

Nakon što je odnio nagradu za najkorisnijeg igrača u 3. kolu, fantastični Slovenac je i u 4. kolu dominirao i na kraju je došao do nove titule MVP-a.

Dončić je odigrao fantastičan meč protiv Žalgirisa u Kaunasu. Radio je šta je htio, pa je tako za nepunih 28 minuta na parketu ubacio 28 poena, a ovom učinku je dodao devet skokova i četiri asistencije.

Ukupan indeks korisnosti mu je 35, što je na kraju bilo dovoljno za drugu MVP nagradu 18-godišnjeg Slovenca ove sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iza sebe je Dončić ostavio DeShauna Thomasa iz Maccabija koji je imao indeks od 31, dok  su James Feldeina, Alexey Shved i Nando De Colo podijelili treće mjesto sa indeksom korisnosti od 26.

Dončić je za sada zaista fantastičan i izgleda kao da ga niko ne može zaustaviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.