Zvezda bolja od Maccabija, Dončić ponovo briljirao
Foto: EPA

Euroliga, 4. kolo

Zvezda bolja od Maccabija, Dončić ponovo briljirao

Crvena zvezda je u Beogradu, u okviru četvrtog kola Eurolige, ugostila ekipu Maccabi Tel Aviva, a izabranici Dušana Alimpijevića su nakon neizvjesne završnice slavili rezultatom 87:84. U drugoj utakmici 4. kola koja je počela danas u 19:00 sati Real Madrid je upisao sigurnu gostujuću pobjedu nad Žalgiris Kaunasom rezultatom 66:87.

Crvena zvezda i Maccabi su odigrali susret koji je bio izuzetno zanimljiv do samoga kraja. Ipak, Maccabi je nešto bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 19:24. Gosti su sa dobrom igrom nastavili i u drugoj četvrtini, pa se na odmor otišlo prednošću Maccabija od 10 poena.

Maccabi je igrao zaista sjajno u prvom poluvremenu, ali je Zvezda uspijevala držati priključak, a u trećoj dionici i doći do prve prednosti nakon početka utakmice.

Domaći su u trećoj četvrtini topili prednost gostiju, da bi nakon sedam minuta igre u ovom periodu Bjelica pogodio za vodstvo Zvezde.

Nakon toga se sve do samog kraja gledala izuzetno neizvjesna utakmica, a poeni Rochestiea i slobodno bacanje Lazića su se na kraju pokazali dovoljnim za veliku pobjedu Crvene zvezde.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde je bio Taylor Rochestie sa 22 ubačena poena. Feldine je dodao 19, dok je Milko Bjelica ubacio 16 poena.

U ekipi Maccabija se istakao Deshaun Thomas sa 28 postignutih poena, dok je Pierre Jackson ubacio 14 poena.

Kada je u pitanju susret Žaligirsa i Reala, od samog početka se sticao utisak da Madriđani drže sve u svojim rukama, iako su gosti susret prelomili tek u trećoj četvrtini.

Real je nakon četiri minute igre u prvoj četvrtini stigao do prednosti od osam poena razlike, a ekipa iz Madrida je održavala, koliku-toliku, prednost sve do polovine drugog perioda kada Žalgiris uspijeva doći i do minimalnog vodstva.

Ipak, ono nije dugo potrajalo, Real se odmah vraća u prednost, koja počinje rasti, do devet poena razlike na poluvremenu.

U drugom poluvremenu Real nastavlja sa dobrom igrom, pa ubrzo stiže i do prednosti od 19 poena, a košaraši Žalgirisa, čini se, gube snagu.

Madriđanima je nakon odlične treće četvrtine preostalo samo da lagano privedu susret kraju u zadnjem periodu, što su i učinili.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u ekipi Real Madrida je bio sjajni Luka Dončić sa 28 poena, koji je dodao i devet skokova, te četiri asistencije. Campazzo,Taylor i Ayon su dodali po 12 poena, dok je Rudy Fernandez ubacio sedam.

U ekipi Žalgirisa se istakao Kevin Pangos sa 20 poena, dok je 16 ubacio Antanas Kavaliauskas.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti