Potpisao Kyle Wiltjer

Olympiacos doveo veliko pojačanje

Midhat Šljivak

Grčki velikan Olympiacos doveo je veliko pojačanje za nastavak sezone.

Novi košarkaš tima iz Pireja postao je kanadski krilni-centar Kyle Wiltjer, dobro poznato ime sa NCAA parketa.

Ovaj nekadašnji student velikih univerziteta Kentucky i Gonzaga nije uspio da se ovog ljeta izbori za ugovor u NBA ligi. Prošao je pripreme sa Toronto Raptorsima, ali mu ugovor nije ponuđen.

Odlučio se na odlazak u Evropu. Dogovorio se sa Olympiacosom i sigurno je da će ovaj 208 centimetara visoki košarkaš biti pojačanje za grčkog velikana.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Wiltjer je prošle sezone igrao 14 utakmica za Houston Rocketse, ali bez značajnijeg učinka. Ipak, u NBDL ligi u dresu Houstonove filijale Rio Grande Valley Vipersa ubacivao je 20 poena uz sedam skokova po meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.