Službeno: Lojeski prešao iz Olympiacosa u Panathinaikos

Nakon četiri godine u Olympiacosu

Službeno: Lojeski prešao iz Olympiacosa u Panathinaikos

D. Rakanović

Američki košarkaš sa belgijskim pasošem Matt Lojeski nakon četiri godine provedene u Olympiacosu karijeru će nastaviti u Panathinaikosu. 

Lojeski i čelnici kluba iz Atine dogovorili su jednogodišnju saradnju. 

On je na zanimljiv način ušao u istoriju grčkog takmičenja. Naime, nijedan drugi internacionalni igrač nije ostao toliko dugo pa prešao u redove ljutog rivala. 

Lojeski je pregovarao i sa Barcelonom, ali do saradnje nije došlo jer je klub iz Španije fokusiran na angažovanje Adama Hange. 

Potražite više informacija na temu Basket League:

Lojeski je prošle sezone u Euroligi prosječno postizao skoro deset poena, uz 3,1 skokova i 1,6 asistencija po utakmici.

Lojeskom će PAO biti četvrti klub u karijeri. Ovaj 32-godišnjak je prije dolaska u Olympiacos igrao za Okapi Aalstar i Oostende u Belgiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti