Isco nova akvizicija?

Arapi ne štede: Pep ruši sve moguće rekorde novim transferom

Edmir Škorić

Pep Guardiola je samouvjerena osoba, a Manchester City izuzetno bogat klub. Na Etihad bi moglo da stigne još jedno veliko pojačanje.

Guardiola je doveo dosta igrača minulog ljeta, no uglavnom je radio na jačanju odbrane, a sada namjerava da dodatno ojača ofanzivni dio, iako je u ovom trenutku njegov tim među najefikasnijima u Evropi.

Katalonski stručnjak pomno prati potencijalna pojačanja, a otočki portali smatraju da je najveći dio njegove pažnje usmjeren na Isca, koji igra fantastično ove sezone u dresu Real Madrida.

On je trenutno jedan od ključnih igrača u sastavu Zinedinea Zidanea i ne čudi što je klub u novi ugovor postavio klauzulu od 637 miliona funti.

Za mnoge nogometne ekipe to je nedodirljiva cifra, no za City i ne baš. Ukoliko Pep ustinu odluči da je Isco igrač koji bi mogao praviti prevagu i donijeti rezultate i u Ligi prvaka, onda budite sigurni da će bogati Cityjevi vlasnici posegnuti duboko u ionako široki džep.

Sheikh Mansourova Abu Dhabi United grupacija uspjela je da postigne neke unosne poslove, pa će tako City dobiti dodatnu financijsku injekciju, a Guardiola će imati priliku da se počasti nekim od igrača za koje mnogi drugi ne bi mogli da plate obeštećenje.

I PSG-ovi Arapi ne posustaju, a navodno je nova njihova glavna meta Philippe Coutinho, koji je ostao u Liverpoolu uprkos bogatoj ponudi iz Barcelone. Parižani su lako doveli Neymara i Kyliana Mbappea, kako onda da im Redsi odole?

Potražite više informacija na temu Premier league:

City i PSG će, prema nekim predviđanjima, narednih godina biti ubjedljivo najjači timovi Evrope i bogatstva vlasnika ovih klubova omogućit će im najbolja i najskuplja pojačanja, pa će i putevi do cilja biti lakši nego Unitedu, Barci, Realu, Juventusu, Bayernu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.