Foto: EPA

Imao je velike ponude

Jesus: Zašto sam odabrao City?

Midhat Šljivak

Brazilac Gabriel Jesus otkrio je kako je Pep Guardiola imao ključnu ulogu u njegovom izboru Manchester Cityja kao novog kluba.

Građani su u januaru 2017. godine angažovali mladog napadača, a u borbi za njegov potpis su pobijedili samu evropsku kremu.

Jesus je na stolu imao još ponude Barcelone, Real Madrida i gradskog rivala Manchester Uniteda.

Međutim, 20-godišnji napadač je završio na Etihadu za 27 miliona funti. Pokazao se kao istinsko pojačanje, a otkrio je kako je Guardiola bio ključ u pregovorima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Guardiola me nazvao i saopštio mi je kako sam bitan dio njeogovog projekta. Imao sam još dosta ponuda, ali mi je City izgledao kao najsigurniji izbor. Učinili su da se osjećam vrijednim i to je bio ključni faktor što sam se spakovao i otišao u City", rekao je Jesus.

Brazilac je u dresu Cityja odigrao 25 utakmica i postigao je 15 golova, od čega je osam zabio u ovoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.