Nestvarna statistika Manchester Cityja

U prvih deset mečeva Premiershipa

Nestvarna statistika Manchester Cityja

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola stvorio je mašineriju koju je nemoguće pobijediti. 

Manchester City je ove sezone odigrao ukupno 15 mečeva te je zabilježio nevjerovatnih 14 pobjeda. Jedina ekipa koja je uspjela da im otkine neke bodove je Everton, a to se desilo još u 2. kolu Premiershipa, 21. augusta. Od tada City zna samo za pobjede, a jednu su ostvarili tek nakon boljeg izvođenja penala (protiv Wolvesa u Liga kupu). 

Oni se nakon 10 odigranih kola nalaze na liderskoj poziciji Premiershipa sa 28 osvojenih bodova, a iza je Manchester United koji ima pet bodova manje, te Tottenham sa osam bodova zaostatka. Osim što su lideri na tabeli, fudbaleri Manchester Cityja dominiraju u svim statističkim podacima. 

Naime, kada su u pitanju golovi, šutevi prema golu, procenti realizovanih šuteva, dodiri s loptom u protivničkom šesnaestercu, posjed lopte i preciznost pasa, Manchester City je lider u Premiershipu, pa nije ni čudo što su uvjerljivo prvi na tabeli. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Građani će u narednom kolu imati veoma nezgodan zadatak jer na Etihadu dočekuju ekipu Arsenala. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi