Već se zakuhalo

Vlasnik picerije spasio navijače Cityja u Napulju

Endin Čaušević

Jedan od derbija 4. kola grupne faze Lige prvaka igra se večeras u Napulju gdje će ekipa Napolija ugostiti Manchester City.

Napoli i Manchester City su odlično otvorili sezone u svojim prvenstvima i sigurno je da nas večeras očekuje spektakularna utakmica na San Paolu. Podršku će večeras imati i engleski tim čiji navijači su sinoć doputovali u Napulj. No, situacija se zakuhala i prije nego što je utakmica počela.

Naime, prema pisanju italijanskih medija danas je napadnuta grupa navijača Manchester Cityja u centru Napulja, a desetak ih je zbog povreda završilo u bolnici. Napad je izvršila grupa Napolijevih pristalica, koja je na kraju poručila da će se ovaj okršaj nastaviti i na stadionu.

No, ono što je oduševilo goste iz Manchestera jeste da je u njihovu odbranu stao vlasnik jedne picerije gdje se to sve dešavalo. On je sa svojim radnicima branio navijače Cityja koji bi sigurno prošli znatno gore da se oni nisu uključili u ovu tuču. Ipak, i vlasnik picerije je izvukao deblji kraj jer mu je slomljen nos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.