Sarri: Volio bih vidjeti strah na licima igrača Cityja
Foto: EPA

Napoli dočekuje Građane

Sarri: Volio bih vidjeti strah na licima igrača Cityja

Napoli u srijedu u okviru 4. kola Lige prvaka na svom San Paolu igra protiv Manchester Cityja. 

Proteklih sedmica u Napulju vlada prava euforija. Napoli je vodeći u Seriji A, a novi izazov je možda i najteži - na San Paolo dolazi Manchester City. 

Uoči utakmice koja se igra sutra od 20:45 sati trener Napolija Maurizio Sarri izjavio je da se nada da će navijači napraviti dobru atmosferu i biti od velike pomoći protiv engleskog kluba.

"Igramo kod kuće, pred našim navijačima, što je velika prednost, ali Manchester City je navikao na takvu atmosferu. Volio bih da vidim strah na njihovim licima. Ne znam da li će će ova utakmica biti odlučujuća jer na papiru Manchester City može da pobijedi na svakoj utakmici", kazao je Sarri. 

U prethodnom kolu Građani su slavili sa 2:1.

"Niko nije nepobjediv. No, trenutno ih smatram najboljim evropskim timom sa najboljim trenerom", istakao je Sarri. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli, inače, u grupi F zauzima treću poziciju sa tri boda, dok je Manchester City vodeći sa šest više. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi