Foto: EPA

Sjajna utakmica na San Paolu

City slavio u Napulju i osigurao plasman u osminu finala

Fudbaleri Napolija i Manchester Cityja su odigrali pravu fudbalsku ljepoticu na San Paolu, u okviru grupe F Lige prvaka, a na kraju su uspješniji bili gosti iz Engleske i slavili pobjedu rezultatom 2:4.

Ipak, prvi su se radovali navijači Manchester Cityja. igrala se 21. minuta kada je Lorenzo Insigne, nakon duplog pasa sa Mertensom, rutinski pogodio za vodstvo Napolija od 1:0.

Nije se, međutim, dugo čekalo na izjednačenje Građana. Gol za 1:1 je postigao Nicolas Otamendi u 34. minuti, nakon što je bio najviši u skoku poslije ubacivanja Gundogana.

Manchester City je do kraja prvog poluvremena imao potpunu terensku inicijativu i uspio kreirati nekoliko odličnih prilika. John Stones u 39. minuti pogađa prečku, ali su mreže do odlaska na odmor mirovale.

Nastavio je City kreirati prilike i u drugom poluvrenenu, a ofanzivna igra im se isplatila u 48. minuti kada Stones pogađa za potpuni preokret.

Nakon drugog primljenog gola Napoli počinje igrati dosta bolje, a Insigne u 57. minuti pogađa prečku. Imao je potom i City opasan napad, ali domaći uspijevaju stići do izjednačenja.

Igrala se 62. minuta kada je Sane skrivio penal, a Jorginho bio siguran sa bijele tačke za 2:2.

Međutim, Građani su ponovo imali brz odgovor. 

U 69. minuti Leroy Sane kreće u kontru, lopta ipak dolazi do Sergia Aguera koji pogađa za 2:3. Ovo je za sjajnog Aguera bio 178 gol u dresu Manchester Cityja, pa je Argentinac i zvanično postao najbolji strijelac u historiji Građana.

Pobjedu Manchester Cityja je potvrdio Sterling u 92. minuti, kada je preciznim šutem savladao Reinu.

Treba napomenuti da je Cityju prije ove utakmice bio dovoljan i jedan bod da osigura plasman u nokaut fazu Lige prvaka, tako da su izabranici Pepa Guardiola sada sigurni putnici u osminu finala.

U drugoj utakmici Grupe F domaću pobjedu je upisao Shakhtar. Ukrajinci su savladali Feyenoord rezultatom 3:1, iako su gosti odlično počeli utakmicu.

Feyenoord je poveo golom Jorgensena u 12. minuti, nakon odličnog ubacivanja Berghuisa.

Ipak, domaći samo dvije minute kasnije dolaze do izjednačenja. Nakon opasne kontre Shakhtara lopta dolazi do Ferreyre, koji iz drugog pokušaja posprema loptu u mrežu Feyenoorda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Shakhtara, jer je Marlos u 17. minuti postigao prelijep pogodak za potpuni preokret svoje ekipe.

Isti igrač je i potvrdio pobjedu Shakhtara i to u 68. minuti kada je majstorski reagovao nakon asistencije Ferreyre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.