Foto: EPA

Vraća se u London

Matić: Ne moram ništa da dokažem Chelseaju

Predstojeći derbi 11. kola Premiershipa između Chelseaja i Manchester Uniteda bit će poseban za Nemanju Matića. 

Srbijanski fudbaler je ovog ljeta upravo iz Chelseaja prešao u Manchester United i u razgovoru za britanske medije nije skrivao da se veseli što će imati priliku ponovo da zaigra na Stamford Bridgeu. 

"Proveo sam lijepo vrijeme u Chelseaju, tri i pol godine nije malo. Naravno da će za mene biti posebno da ponovo igram za tom stadionu", izjavio je Matić, čije riječi prenosi ESPN, te dodao:

"Sada se nalazim na suprotnoj strani. Moram da budem profesionalac i da odigram najbolje za moj tim. Ne moram ništa da dokažem Chelseaju, već to moram mom novom klubu", istakao je Matić.

Mnogi navijači Chelseaja su kritikovali odluku rukovodstva kluba o prodaji Matića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"O tome ne mogu ništa da kažem. Ja sam sretan što sam postao dio Manchester Uniteda, što ponovo sarađujem sa Joseom Mourinhom i to je to", riječi su Matića. 

Duel između Chelseaja i Manchester Uniteda igra se u nedjelju s početkom u 17:30 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.