Martial kasnim golom donio trijumf Unitedu protiv Tottenhama

Crveni đavoli slavili na Old Traffordu

Martial kasnim golom donio trijumf Unitedu protiv Tottenhama

Manchester United je slavio pobjedu danas na Old Traffordu protiv Tottenhama sa 1:0 u okviru 10. kola engleskog Premiershipa. 

Bio je ovo veliki derbi, ali gledatelji na kraju nisu mogli vidjeti mngo dobrih poteza i prilika, a sve se riješilo zahvaljujući manjku koncentracije u odbrani Tottenhama pred kraj meča.

Prvo poluvrijeme je donijelo brzu i agresivnu igru s obje strane, ali bez većih šansi. Jedino vrijedno pomena je slobodnjak Marcusa Rashforda, ali Lloris mu je odbranio udarac. To je bilo sve što se tiče prvog dijela. 

U nastavku meča gotovo da nije bilo nijedne prilike do pogotka kojeg je postigao Martial. Lukaku je glavom proslijedio loptu za Martiala koji je hladnokrvno pogodio mrežu Llorisa za pobjedu svog tima. Tottenham je do kraja meča pokušavao, ali nisu uspjeli da naprave ništa posebno pred protivničkim golom. 

United sada ima 23 boda, odnosno dva manje od Cityja, dok je Tottenham ostao na 20 bodova. 

Premiership, 10. kolo:

Manchester United-Tottenham 1:0 (Martial 81')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi