Foto: EPA

Prvi poraz Reala

Khimki zaustavio Dončićeve Kraljeve

Midhat Šljivak

Košarkaši Khimkija pobijedili su večeras u Madridu ekipu Real Madrida rezultatom 86:80.

Sjajan meč viđen je u Madridu, a na kraju je moskovski tim slavio četvrtu pobjedu, ali i nanio prvi poraz Kraljevima.

Khimki je bolje otvorio ovaj duel. Predvođeni sjajnim Shvedom su pokazali snagu i ubrzo su došli do šest poena prednosti, 7:13.

Međutim, nije Khimki mogao previše da se odvoji. Real je konstantno bio blizu, a nakon prve dionice ruski tim je imao plus dva, 23:25.

Uspio je Real i da povede na početku druge četvrtine, da bi zatim uslijedila velika serija gostiju iz Moskve. Napravili su Realu 15:2 i došli su do 12 razlike na sredini igre u drugoj četvrtini, 28:40.

Međutim, dvocifrenu razliku nisu mogli da zadrže. Real je prednost smanjio na minus šest na poluvremenu meča (39:45), da bi početkom nastavka ponovo uspjeli i povesti, 48:47.

Ipak, Khimki je kontrolisao susret i u nastavku. Pokazali su zaista odličnu košarku kada je najviše trebalo i u posljednju četvrtinu su ušli sa sedam razlike, 59:66.

Kraljevi su se ponovo vraćali na otvaranju četvrtog perioda. Za trenutak su samo preuzeli vodstvo, ali je Khimki potom ponovo upalio motore i došli su na plus devet, 71:80.

Real se nije predavao. Sjajnom igrom uvode meč u neizvjesnu završnicu, da bi na 20 sekundi do kraja imali i šut za novo vodstvo, ali je Luka Dončić promašio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tu je bio i kraj za domaće koji su na kraju upisali prvi poraz u sezoni.

Alexey Shved je sa 20 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, James Anderson je dodao 16, dok je kod Reala Luka Dončić ubacio 12 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.