Trener Širokog nakon pobjede u Zenici

Sablić: O tituli ne razmišljamo, cilj je plasman u Evropu

Nogometaši Širokog Brijega su danas na Bilinom polju na krilima fenomenalnog Luke Menala uvjerljivo savladali zenički Čelik rezultatom 4:1. Izabranici Gorana Sablića opravdali su ulogu favorita i nastavila sjajan niz pobjeda, koji ih i nakon ovog kola ostavlja na čelu tabele.

Trener gostiju bio je zadovoljan pobjedom svoje ekipe, te igrom Luke Menala, a osvrnuo se i na krajnji cilj kluba u ovoj sezoni.

"Veoma lijepa nogometna predstava, gledaoci su uživali, siguran sam, konačni rezultat je mogao biti i drugačiji, bilo je još dosta šansi s obje strane. Ipak, mislim da smo zasluženo pobijedili, prvi smo postigli gol, a potom je došao i drugi pogodak, kasnije je bilo mnogo lakše. Čestitam i Čeliku na fer i korektnoj igri i želim im da ostanu u Premijer ligi", istakao je Sablić.

Luka Menalo danas je bio nerješiva enigma za domaću odbranu.

"Menalo je veliki potencijal Bosne i Hercegovine, već par sezona igra dobro u kontinuitetu, sazrijeva kao igrač što je meni jako važno. Luka više uključuje logiku i neke stvari koje možda nije prije, racionalnije radi, a ono što on ima je sigurno taj osjećaj za gol. Danas je to još jednom i pokazao", pohvalio je svog igrača trener ekipe s Pecare.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki svojim igrama pokazuje da je spreman ove sezone ići do kraja.

"U ovom trenutku teško je govoriti o tituli, mi moramo ostati nogama na zemlji. Osnovni cilj je izlazak u Evropu, a ako nam se pruži šansa za nešto više, nadam se da ćemo biti dovoljno mudri i kvalitetni da odemo do kraja", završio je Sablić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.