Čelik protiv Širokog bez Mehića i Durakovića

Zeničani dočekuju lidera Premijer lige

Čelik protiv Širokog bez Mehića i Durakovića

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u će subotu na Bilinom polju u okviru 14. kola Premijer lige dočekati lidera na tabeli, tim Širokog Brijega. Zeničanima lider na tabeli dolazi nakon debakla na Koševu, gdje su od Sarajeva poraženi rezultatom 5:0. 

Opšte je poznato da crno-crveni ove sezone muku muče s povredama i izostancima standardnih igrača, a sigurno da je jedan od faktora što se igrači sve češće povrijeđuju taj što ekipa nije prošla pripreme. Bez obzira na veoma skroman igrački kadar, Zeničani nakon 13. kola na svome kontu imaju 10 osvojenih bodova, što je već za bod više nego prošle zime, kada su na pauzu otišli s devet osvojenih bodova.

Ekipa trenera Elvedina Beganovića sigurno će i ove sezone voditi borbu za opstanak do posljednjeg kola, a vidjet ćemo hoće li uspjeti u tome. U subotu u Zenicu stiže sjajni Široki Brijeg, ekipa koja će na Bilinom polju sigurno igrati napadački, jer tim Gorana Sablića ne zna drugačije.

Čelik će za ovaj duel biti oslabljen za nekoliko igrača. Anes Duraković i Mahir Mehić su protiv Sarajeva dobili treći žuti karton tako da u subotu neće biti u kombinaciji za ekipu. Od ranije su povrijeđeni Dino Ćemalović i Fenan Salčinović, dok o Germainu Kouadiu nema ni traga ni glasa nakon povratka kući. Senad Husić je otpisan od strane trenera jer se ponašao neozbiljno, dok su za Široki upitni i Kazazić, te Mahmutović koji su povrijeđeni već par kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, u subotu je Široki Brijeg apsolutni favorit na Bilinom polju, ali favorit je bio i Borac, pa su Zeničani velikom borbom, željom i podrškom navijača uspjeli da sruše tim iz Banja Luke. Vidjet ćemo hoće li uspjeti da zagorčaju život ekipi s Pecare, koja je ove sezone jedan od najozbiljnijih kandidata za duplu krunu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi