Čudesni Menalo razbio Čelik

Premijer liga, 14. kolo

Čudesni Menalo razbio Čelik

Midhat Šljivak

Široki je na krilima Luke Menala savladao Čelik u Zenici sa 4:1 u susretu 14. kola Premijer lige BiH.

Nakon nešto mirnijeg uvoda u meč Široki iz prve prave šanse dolazi do vodstva. Igrao se 20. minut kada na asistenciju Ćorića, Stjepan Lončar pogađa mrežu domaćeg tima za vodstvo od 0:1.

Luka Menalo je u ovom meču bio potpuno nezaustavljiv za odbranu Čelika, a nakon nekoliko dobrih pokušaja, ovaj mladi fudbaler u samo dvije minute dolazi do dva pogotka. Na fantastičan način je pogađao u 36. i 38. minuti za uvjerljivih 0:3.

Čelik se u 40. minuti vraća u meč. Pogodio je Duvnjak za 1:3, a zatim domaći promašuju još dvije odlične šanse. Prvo je Duvnjak promašio gol sa pet metara, da bi zatim Mahmutović šutirao pored gola iz dobre pozicije i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 1:3.

Nastavak meča u Zenici nije ponudio mnogo. Vrijedi istaći jedino veliku šansu za Mahmutovića, ali odbrana gostiju izbacuje za gol-linije.

Široki sve dileme oko pobjednika rješava u 80. minuti. Hat-trick postiže Luka Menalo za konačnih 1:4.

Premijer liga, 14. kolo:

Čelik - Široki 1:4 (Duvnjak 40' / Lončar 20', Menalo 36', 38', 80')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ČELIK: Karajbić, Hasanhodžić, Jurković, Imamović, Duvnjak, Kadrić, Šabanović, Šišić, Kazazić, Mahmutović, Adilović.

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Marković

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi