NBA liga

Knicksi bolji od Hornetsa, Raptorsi od Bullsa

Košarkaši New York Knicksa slavili su pobjedu na domaćem parketu protiv Charlotte Hornetsa sa 118:113.

Knicksi igraju sjajno u posljednje vrijeme i ovo im je bila treća pobjeda u nizu i ukupno šesta u sezoni, dok je Hornetsima ovo bio već treći vezani poraz. 

Gosti su dominirali u prvoj četvrtini te su slavili sa 41:32, a u drugoj je bilo gotovo izjednačeno i završeno je pobjedom Hornetsa 28:26. Dakle, gosti su na poluvremenu imali solidnih 11 poena prednosti. 

U trećoj četvrtini igralo se koš za koš, pa je taj period igre okončan bez pobjednika (25:25), a Knicksi su susret prelomili tek u posljednjoj dionici koju su dobili sa 35:19. Domaće je do pobjede vodio sjajni Latvijac Kristos Porzingis koji je ubacio 28 poena, dok je McDermott dodao 20. Kod Hornetsa Monk i Walker su imali 21 poen. 

Od ostalih rezultata, New Orealns Pelicansi su slavili protiv Indiana Pacersa sa 117:112, Dallas Mavericksi kod Washington Wizarda sa 113:99 i Toronto Raptorsi od Chicago Bullsa sa 119:114. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.