Pelicansi nakon produžetka slomili otpor Chicaga

Nova briljantna partija Davisa

Pelicansi nakon produžetka slomili otpor Chicaga

E. Ganibegović

Košarkaši New Orleans Pelicansa su večeras nakon jednog produžetka u United Centru savladali Chicago Bullse sa 90:96.

Ulogu favorita u ovoj utakmici su imali Davis i kompanija, međutim jedna od trenutno najlošijih ekipa u Istočnoj Konferenciji je dosta napatila Pelicanse, koji su tek nakon produžetka slomili otpor domaćina.

Gledali smo dosta neizvjesnu košarkašku predstavu od samog početka, pa je rezultat nakon dvije četvrtine bio 38:38.

Treća dionica je pripala domaćinima koji su napravili razliku od sedam poena, 64:57, ali Pelicansi su se vratili u posljednjoj dionici i ovu utakmicu odveli u produžetak. 

U dodatnih pet minuta su više pokazali gosti, koji su tako zasluženo slavili.

Sjajni partiju je pružio Anthony Davis koji je zabio 27 poena i skupio 16 skokova, dok je Cousins imao 25 poena i 11 skokova. Kod domaće ekipe najbolji pojedinac je bio Justin Holiday sa 18 postignutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi