Lowry isključen, sjajni Beal srušio Raptorse
Foto: EPA

Celticsi lagano protiv Orlanda

Lowry isključen, sjajni Beal srušio Raptorse

Washington Wizardsi su u dosta zanimljivom meču u Air Canada Centru uspjeli savladati domaće Toronto Raptorse rezultatom 107:96, iako su bili bez najboljeg igrača Johna Walla koji je zadobio povredu ramena.

Gosti sjajno otvaraju susret i već u prvoj dionici stižu do značajne prednosti. Prva četvrtina je završena rezultatom 32:17 u korist gostiju, koji ovu visoku prednost uspijevaju zadržati i u drugom periodu.

Treba napomenuti da su domaći nakon četiri minute igre u drugoj četvrtini ostali bez Kylea Lowryja. Playmaker Toronta je, naime, zaradio dvije brze tehničke zbog prigovora, pa mu je arbitar pokazao put u svlačionicu.

Polovinom treće četvrtine Toronto uspijeva smanjiti deficit i nakon dugo vremena doći do jednocifrenog zaostatka.

Dobra igra Toronta se nastavila i u četvrtoj četvrtini, pa domaći dolaze i do minus tri. Ipak, više od toga nisu mogli, pa je Washington sjajnom serijom vratio dvocifrenu prednost i na kraju slavio pobjedu.

Wizardse je do pobjede predvodio sjajni Bradley Beal koji je postigao 38 poena. Odličnu partiju je pružio i Otto Porter Junior koji je dodao 18 poena, dok je 11 poena i 12 skokova upisao Marcin Gortat.

Najefikasniji u ekipi Toronta je bio DeMar DeRozan sa 26 poena, dok je Powell ubacio 19.

Boston Celticsi su upisali ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Orlando Magicom rezultatom 104:88

Samo u prvoj četvrtini susreta u Orlandu se mogao pratiti rezultatski neizvjestan meč. U prvom dijelu su se ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, a ova dionica je završena rezultatom 22:20 u korist gostiju iz Bostona.

Neizvjesno je bilo još početkom druge četvrtine, a onda Boston "dodaje gas" i stiže do prve dvocifrene prednosti na utakmici.

U trećem periodu je Orladno pokušavao držati rezultatski priključak, ali je onda početkom zadnje četvrtine uslijedila velika serija Bostona. Gosti tako u drugoj polovini četvrte četvrtine stižu i do plus 23, pa lagano privode susret kraju.

Najbolji u ekipi Celticsa je bio Jaylen Brown koji je ubacio 18 poena. Horford je dodao 14, Tatum 13, a Morris 12 poena. Kyrie Irving i Marcus Smart su ubacili po 11 poena.

Kada je u pitanju Orlando najbolji je bio Aaron Gordon sa 18 postignutih poena i 12 skokova. Simmons je ubacio 14, dok je Nikola Vučević upisao 13 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi