Nevjerovatna situacija

United skauta poslao na Island, utakmica odigrana u Kataru

Midhat Šljivak

Nevjerovatna vijest stiže nam iz Engleske, a glavnu ulogu ima ekipa Manchester Uniteda.

Jedan od najvećih klubova svijeta ne pravi često velike greške kada su poslovne stvari u pitanju, ali očigledno da im je skauting veliki problem.

Tako je jedan od skauta kluba jučer završio u glavnom gradu Islanda Rejkjaviku, gdje je želio pogledati meč domaće selekcije protiv Čekše.

Međutim, napravio je veliku grešku jer se meč igrao 5.500 milja dalje u glavnom gradu Katara Dohi.

Odluku da se ovaj meč igra u Kataru donijela su oba saveza jer su temperature na Islandu u ovo doba godine jako niske. Očigledno za ovu informaciju u Unitedu nisu znali i nesretni skaut je završio u islandskoj zimi umjesto u toplom Kataru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije poznato ko je bio predmet interesovanja Crvenih đavola, ali je sigurno da će skauting služba u narednom periodu posao morati ozbiljnihe shvatati.

Češka je u pripremnom meču savladala Island u Dohi sa 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.