Mourinho u januaru namjerava prodati dvojicu igrača
Foto: EPA

Prenosi BBC

Mourinho u januaru namjerava prodati dvojicu igrača

Portugalski trener Jose Mourinho navodno sprema nove promjene u ekipi tokom nadolazećeg januarskog prelaznog roka. 

Iako je većinu igrača koje je želio i kupio od dolaska na klupu Crvenih đavola, Mourinho nikako ne uspjeva napraviti ekipu koja će praviti rezultate kakvi se od nje očekuju. 

Njegov Manchester United je prije nekoliko dana poražen na gostovanju kod Chelseaja sa 1:0 u okviru 11. kola Premiershipa i sada zaostaje za liderom Manchester Cityjem čak osam bodova. Mnogi smatraju da će United i ove sezone teško doći do titule, ali Mourinho nema namjeru da odustane, pa je već spremio i neku listu pojačanja za januar kako bi njegova ekipa bila još snažnija u narednom dijelu sezone. 

Ipak, kako prenosi BBC, uprava ovog slavnog engleskog kluba traži od Josea da prvo proda dvojicu igrača jer želi kontrolisati troškove. Naime, nakon minulog ljeta izdvojeni novac za plate igračima u Manchester Unitedu narastao je za preko 13 posto i uprava više ne želi gomilati fudbalere. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo zbog toga Jose je primoran da u januaru proda barem dvojicu igrača, a to će prema informaicjama BBC-a biti Luke Shaw i Marouane Fellaini. Još od ranije je poznato da oni ne kotiraju previše dobro na Old Traffordu, a pominjali su se i njihovi odlasci u neke druge klubove, pa čak i lige. Dok je Fellaini u nemilosti navijača i smatra se glavnim krivcem za mnoge primljene golove prošle sezone, Luke Shaw ima velikih problema sa povredama i to se više očito ne može trpiti. 

Vidjet ćemo šta će od svega biti i da li će ove promjene Mourinhu donijeti kvalitet više u ekipi. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi