Foto: EPA

Borit će se za titulu?!

Mourinhu se danas mnogi smiju zbog izjave o West Hamu

Jose Mourinho je trener koji je tokom karijere izustio mnogo nevjerovatnih stvari prije, tokom i nakon meča, a neke njegove rečenice će uči u fudbalske anale. 

U mnogim situacijama nije jaso da li je Posebni iskren ili samo ironičan, a često hvali protivničke ekipe samo kako bi upozorio svoje igrače da se ne opuste. 

On je imao veoma zanimljivu izjavu pred početak ove sezone, odnosno pred 1. kolo Premiershipa i susret protiv West Ham Uniteda. Portugalac je tada rekao da će se West Ham boriti za titulu. 

"Puno razmišljam o West Hamu protiv kojeg otvaramo sezonu. Doveli su Harta, dolaze Arnautović i Chicharito...Fantastično su odradili prelazni rok i čini mi se da će se boriti za titulu", rekao je Mourinho krajem jula mjeseca. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, ova izjava sada djeluje potpuno besmisleno jer se West Ham nakon 11 odigranih kola nalazi tek na 18. mjestu sa samo devet osvojenih bodova. 

Ekipa koju će sa klupe u nastavku sezone predvoditi David Moyes možda će imati i problema sa opstankom u ligi, a Jose im je prdviđao čudo kakvo je napravio Leicester. Ispeci pa reci...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.