Pogled na raspored mečeva oborio s nogu Moyesa

West Hamu nema pomoći

Pogled na raspored mečeva oborio s nogu Moyesa

Škotski stručnjak David Moyes našao se u velikim problemima pri dolasku na klupu West Ham Uniteda.

Moyes je prije nekoliko dana preuzeo Čekićare nakon što je hrvatski stručnjak Slaven Bilić dobio otkaz poslije niza slabih rezultata i lošeg starta sezone. 

Čelnici West Hama odlučili su dovesti Moyesa koji je posljednji angažman imao na klupi Sunderlanda, a Škot se veoma brzo našao u problemima. Naime, problemi su za njega počeli čim je vidio raspored narednih mečeva, odnosno imena ekipa protiv kojih će njegov West Ham igrati u decembru mjesecu. 

Sve počinje na gostovanju protiv Manchester Cityja, a nastavlja se na domaćem terenu protiv Chelseaja. Poslije toga, slijedi Liga kup i susret protiv Arsenala na domaćem terenu, a onda West Ham ide u goste Stokeu. Poslije će u Premiershipu gostovati kod Arsenala, dočekati Newcastle United, gostovati kod Bournemoutha i Tottenhama za kraj godine. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, West Ham se nakon lošeg niza rezultata nalazi tek na 18. mjestu sa samo devet bodova iz 11 kola što je veoma loše obzirom da je klub potrošio mnogo novca ljetos i da se očekivao mnogo bolji plasman. 

Naravno, Čekićarima će biti veoma teško da se izvuku iz krize obzirom na težak raspored u decembru i sigurno da bi im teško pomogao i daleko bolji trener od Moyesa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi