Foto: EPA

Diaz se vraća u Real?

Zidane traži napadača, bivši igrač Reala opcija

Trener Real Madrida Zinedine Zidane u potrazi je za novim napadačem. Francuz je svjestan da Karim Benzema treba imati dostojnu zamjenu koja bi igrala kada prvi napadač Reala nije u formi ili je povrijeđen.

Španski El Confidencial prenosi da je Real Madrid zainteresovan da vrati napadača Mariana Diaza koji je prošlog ljeta otišao u Lyon. 

Real i Lyon su navodno dogovorili otkupno povratnu klauzulu u ugovoru Diaza po kojoj ga Real može vratiti u svoje redove po određenoj cijeni. Ipak, za sada nije sigurno da li ta klauzula uopšte postoji, a ni koliko je visoka. 

Podsjetimo, Real je na sličan način prije godinu i pol dana vratio Moratu, a tada je Juventusu uplatio 30 miliona eura. 

Diaz je od prelaska u Lyon odigrao 12 mečeva te je postiga devet pogodaka. Osim Diaza, ranije su se spominjala i neka druga imena koja bi mogla doći u Real, ali trenutno se čini da je Diaz najrealnija opcija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.