Ramos i Ronaldo imaju podijeljena mišljenja o ekipi
Foto: EPA

Kapitenu se ne sviđa što Ronaldo nije proslavio Iscov gol

Ramos i Ronaldo imaju podijeljena mišljenja o ekipi

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos se ne slaže sa svojim saigračem Cristianom Ronaldom koji smatra da je ekipa Kraljeva drastično oslabljena odlaskom nekoliko bitnih fudbalera proteklog ljeta.

Također, Ramos smatra i da činjenica da Ronaldo rijetko slavi golove koje postignu njegovi saigrači sigurno ne doprinosi poboljšanju atmosfere u ekipi.

Podsjetimo, Ronaldo je prije nekoliko dana istakao da je gubitak Pepea, Alvara Morate i Jamesa Rodrigueza u velikoj mjeri odgovoran za slab start Reala u novoj sezoni.

Međutim Ramos se ne slaže sa takvim stajalištem i "opravdanjem" za loše igre Real Madrida.

"Ne slažem se sa njim kada kaže da je naša ekipa slabija, mislim da je to mišljenje oportunističko. Niko tako nije razmišljao kada smo osvojili UEFA-in Super Kup, ali i Super Kup Španije", izjavio je Ramos za Cadenu SER, pa nastavio:

"Niko nam ne nedostaje, sve što smo uradili do sada uradili smo sa igračima koji su i danas tu."

Novinare Cadene SER je zanimalo i šta Ramos misli o tome što Ronaldo nije proslavio Iscov gol u pobjedi nad Las Palmasom, nakon što se sam nije uspio upisati u strijelce na toj utakmici.

"To ne pomaže interesima ekipe. To možda i nije najbolji način kada su takve stvari u pitanju i vjerovatno postoje oni kojima se ne sviđa takva gesta", poručio je Ramos.

Ipak, kapiten Reala negira da su pojedini igrači zbog toga zamjerili Ronaldu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"I dalje ga gledamo na isti način. Znamo kakav je i kako treba rješavati stvari sa njim, jer ipak on toliko toga radi za nas tokom sezone", dodao je na kraju Ramos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi