Foto: EPA

Danas su saigrači

"Begović mi je upropastio transfer u Manchester City"

Poljski golman Artur Boruc za medije u svojoj domovini ispričao je  kako mu je 2013. godine transfer karijere upropastio Asmir Begović. 

U famoznoj utakmici Southamptona i Stoke Cityja Begović je postigao jedan od najneobičnijih golova kada je iz svog šesnaesterca uspio da savlada kolegu na drugoj strani, a ispostavilo se da je taj gol koštao Boruca velikog transfera.

Asmirov današnji saigrač u Bournemouthu kazao je kako su ga tada s tribina pratili predstavnici Manchester Cityja i da su nakon gola odustali od transfera. 

"Igrali smo protiv Stokea, a mene su s tribina pratili predstavnici Manchester Cityja. Mene je Begović lobovao s vlastite polovice i tako mi upropastio transfer", otkrio je Boruc. 

S druge strane, naš golman je pogotkom s udaljenosti od 91,9 metara ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.