Kataloncima velika pobjeda

Ludnica u El Clasicu: Barcelona utišala Madrid

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u Madridu Real 84:80 u velikom košarkaškom El Clasicu.

Uvodnih deset minuta meča pripale su Realu. Predvođeni sjajnim Lukom Dončićem su uspjeli da odu na plus sedam (19:12), ali je Barcu sjajno služio šut za tri i nakon prve dionice su imali samo minus jedan, 19:18.

Odlična košarka viđena je u drugoj dionici. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, šut ih je služio jako dobro, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 45:45.

Nastavak meča je također ponudio sjajnu košarku. Barca je igrala ponajbolji meč sezone i kontrolisali su rezultat većim dijelom igre u trećem periodu. Serijom od 7:0 uspjeli su u finišu trećeg perioda da odu na plus šest (55:61), ali je Real uzvratio i zakucavanjem Tavaresa u posljednjoj sekundi trećeg perioda dolaze do izjednačenja rezultata, 61:61.

Sjajna utakmica viđena je i u posljednjih deset minuta. Pogađali su svi Navarro, Rudy, Dončić, Sanders, ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a u posljednje dvije minute meča ulazi se rezultatom 77:77.

U samom finišu meča velika uzbuđenja. Imala je Barca vodstvo 79:78, Huertel potom promašuje za veću prednost, da bi na drugoj strani promašio u Luka Dončić.

Huertel se međutim iskupio i na 10 sekundi do kraja pogodio je preko Reyesa za plus tri, 81:78, a Real je imao napad u kojem su se na nevjerovatan način spetljali i poslali su Moermana na liniju bacanja. Francuz je pogodio jedno od dva bacanja, a Kraljevima je ostalo sedam sekundi da pokušaju napraviti čudo.

Do njega nisu došli Carroll je smanjio na 82:80, ali je Real napravio prekršaj nad Huertelom koji završava posao u ovom meču za konačnih 84:80.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Adrien Moerman sa 19 poena, Kevin Seraphin je dodao 15, dok je kod Reala Luka Dončić ubacio 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.