Heurtelova utakmica života, ali Barci to nije bilo dovoljno

Murcia priredila iznenađenje

Heurtelova utakmica života, ali Barci to nije bilo dovoljno

E. Škorić

Košarkaši Murcije priredili su iznenađenje, pa su u Blaugrani savladali Barcelonu.

Barcelona je u šestom kolu ACB lige ugostila Murciju i neočekivano je upisala prvi poraz akon četiri pobjede u nizu. Gosti su slavili sa 97:94 i potpuno zasluženo.

Od početka meča Barca je djelovala neuvjerljivo, pa je to Murcia iskoristila i na poluvremenu je vodila 50:48.

Tokom treće dionice gosti su održavali vodstvo, da bi na početku zadnje dionice Murcia otišla na plus 16. Vratila se Barca, bilo je u završnici minus jedan, ali ipak nije smogla snage da se oporavi.

Benite je sa 19 poena, kao i Urtasun sa 18 predvodio Murciju do velikog trijumfa, dok je Kloof bio treći igrač s dvocifrenim učinkom kod gostiju, pošto je ubacio 14 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U redovima Barcelone Heurtel je bio nevjerovatan sa 28 poena, ali to je bilo uzalud. Pressey je ubacio 16, Seraphin 14, a Vezenkov 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi