Foto: EPA

Eurocup, 6. kolo

Pobjeda Bayerna, sjajna partija Gordića u porazu Budućnosti

Danas je odigrano nekoliko zanimljivih susreta u okviru šestog kola Eurocupa, a, između ostalih, Bayern je savaldao Galatasaray rezultatom 86:78, dok je Reggio Emilia bila bolja od Budućnosti i slavila pobjedu rezultatom 77:71.

Bayern i Galatasaray su u Munchenu pred oko 6000 gledalaca odigrali zanimljivu utakmicu. Bolje su počeli gosti koji prvu dionicu rješavaju u svoju korist, rezultatom 25:17.

Ipak, Bayern u drugoj četvrtini igra nešto bolje i do pauze smanjuje deficit, da bi nakon nekoliko minuta igre u trećoj četvrtini domaći stigli i do prednosti.

U ovom periodu se gledala dosta neizvjesna košarka, a domaći uspijevaju ući u zadnji period sa prednošću od tri poena.

Iako je bilo neizvjesno do samog kraja, Bayern je uspio zadržati prednost i slaviti pobjedu nad turskom ekipom.

Najefikasniji u ekipi Bayerna je bio Reggie Redding sa 19 poena, dok je 17 dodao Devin Booker. Dobru partiju je pružio i Nihad Đedović koji je ubacio 13 poena.

Kada je u pitanju Galatasaray najefikasniji je bio Dwight Hardy koji je ubacio 16 poena, dok je Alex Renfroe dodao 15.

Sa druge strane podgorička Budućnost je gostovala kod Reggio Emilie i upisala poraz rezultatom 77:71.

Ipak, čitavim tokom susreta se gledao rezultatski izuzetno neizvjestan meč u kojem su se ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu.

Iako domaći početkom drugog poluvremena uspijevaju doći do nešto osjetnije prednosti od osam poena razlike, Podgoričani se brzo vraćaju u susret i u zadnju četvrtinu ulaze sa plus 3.

Ipak, Reggio Emilia igra puno bolje u četvrtoj četvrtini, a iako je Budućnost držala priključak do samog finiša, domaći na kraju stižu do nešto osjetnije prednosti i pobjede.

Ekipu Reggio Emilije su do pobjede predvodili Landing Sane i Manuchar Markoishvili sa po 17 poena, dok je 14 upisao Della Valle.

U ekipi Budućnosti je fenomenalnu partiju pružio bh. košarkaš Nemanja Gordić koji je bio i najefikasniji pojedinac susreta. Gordić je tako upisao 20 poena, tri skoka i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.