Gordić fantastičan u pobjedi Budućnosti

Sjajna partija

Gordić fantastičan u pobjedi Budućnosti

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti i Bayerna ostvarili su večeras pobjede u okviru 1. kola nove sezone Eurokupa.

Budućnost je sa 82:74 bila bolja od Reggiane iz Italije. Domaćin je 10:0 serijom otvorio meč, ali su se gosti u par navrata vraćali i dolazili do preokreta, da bi na kraju crnogorski prvak ipak zasluženo ostvario trijumf.

Sjajnu partiju pružio je bh. reprezentativac Nemanja Gordić koji je ubacio 12 poena uz devet asistencija i šest skokova i po indeksu korisnosti je drugi najbolji igrač Budućnosti, odmah iza Kylea Gibsona koji je ubacio 16 poena uz pet skokova i pet asistencija. Dobar je s 15 poena bio i Nikola Ivanović.

Što se gostiju tiče, jedini dvocifren je bio italijanski reprezentativac Amedeo Della Valle sa 18 poena. 

Bayern je u Istanbulu sa 86:69 trijumfovao nad domaćom ekipom Galatasarayja uz odličnu partiju Vladimira Lučića, koji je ubacio 16 poena, dok je Braydon Hobbs ubacio 14 poena. Scotty Hopson je u Galati ubacio 19 poena, Dwight Hardy 17, a bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe sedam uz šest asista. Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović nije nastupio kod gostiju.

Dodajmo još da je Limoges bh. selektora Duleta Ivanović sa 63:61 poražen od kubanjskog Lokomotiva, dok je Bilbao sa 93:83 odnio pobjedu u Kaunasu protiv Lietuvos Rytasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi