Liga prvaka

Liverpool prokockao nemoguće, važan trijumf Napolija

Najzanimljivija utakmica današnjeg programa Lige prvaka odigrana je na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, gdje su snage odmjerili Sevilla i Liverpool. Na kraju je rezultat bio 3:3, iako je Liverpool nakon prvog poluvremena vodio sa 3:0.

Malo ko je nakon prvih 45 minuta mogao slutiti da će ovaj meč ponuditi dramu, s obzirom da je Liverpool već tada imao tri gola prednosti. Prvi gol je postignut već u 2. minuti kada je pogodio Firmino, a onda je 20 minuta kasnije Mane zabio za 2:0 iz gotovo preslikane akcije.

U 30. minuti je Firmino postigao drugi gol na utakmici i bacio Sevillu na koljena, ali se domaći nisu predavali pa su u drugom poluvremenu brzo stigli na samo jedan gol zaostatka. Oba gola za Sevillu zabio je Ben Yedder, prvi u 51. a drugi u 60. minuti iz penala.

Kada se činilo da će Liverpool ipak sačuvati pobjedu, uslijedio je šok za Jurgena Kloppa. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade, Sevilla je nakon kornera pogodila za 3:3 i erupciju oduševljenja na stadionu. Strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Guido Pizzaro.

Interesantno je bilo i u grupi F, gdje se Napoli nakon pobjede nad Šahtarom rezultatom 3:0 u potpunosti uključio u borbu za plasman dalje. Napolitanci su dugo lomili otpor ukrajinskog šampiona, a do prvog gola su stigli u 56. minuti preko Insignea. Rezultat 1:0 bio je na snazi sve do finiša susreta, a onda su Zielinski u 81. i Mertens u 83. minuti završili posao.

U drugoj utakmici grupe, Manchester City je na svom terenu neočekivano teško savladao Feyenoord rezultatom 1:0 i to golom Sterlinga u 89. minuti utakmice. Građani su tako i definitivno osigurali prvo mjesto u grupi F.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednje kolo ove grupe bit će veoma interesantno jer su Šahtar i Napoli u velikoj borbi za plasman dalje. Ukrajinski tim je u prednosti jer ima tri boda više, ali i domaću utakmicu protiv Cityja koji će igrati bez prevelikog rezultatskog imperativa. Napoli će gostovati Feyenoordu u Rotterdamu, ali mu pobjeda neće značiti ništa ukoliko Šahtar ne izgubi od trenutno najboljeg engleskog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.