Plavi remizirali, ali idu dalje

Grbavica slavi veliki uspjeh juniora Željezničara!

Juniori Fudbalskog kluba Željezničara danas su na Grbavici remizirali sa Lokomotivom iz Zagreba odigravši meč bez pogodaka (0:0), koji je bh. prvaku bio dovoljan da izbori plasman u play-off Omladinske Lige prvaka.

Kao i u prvom susretu u Hrvatskoj, Željezničar je i večeras bio opasniji protivnik, ali se realizacija još jednom ispostavila kao poprilična boljka ekipe koju sa klupe predvodi Omer Joldić. Plavi su stvorili veliki broj prilika, istina nešto manje nego u prvoj utakmici, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Bez obzira na to, Željo je pred velikim brojem svojih navijača na Grbavici sačuvao mrežu i na kraju proslavio veliki uspjeh.

Željezničar je od starta utakmice preuzeo inicijativu i u sedmoj minuti imao veliku priliku za vodstvo. Centrirao je Mujagić, lopta se odbila od fudbalera Lokomotive Majcenića i malo je nedostajalo da uđe u mrežu i da Plavi povedu sa 1:0. Nakon toga su prijetili Mujagić, Šehić, Žerić i Beširević, ali je najveću priliku u prvom poluvremenu imala Lokomotiva.

Igrao se 31. minut kada su Plavi imali mnogo sreće. Napadač Lokomotive Krajinović je stigao do lopte i pokušao lob udarcem poslati loptu u praznu mrežu, ali je bio neprecizan. Do kraja prvog poluvremena, Željezničar je još jednom zaprijetio preko Dacića ali je golman Lokomotive Vasilj izbacio loptu u korner.

U drugom poluvremenu došlo je do pada tempa, ali je publika na Grbavici mogla vidjeti još nekoliko dobrih prilika. Drugu stopostotnu priliku za goste iz Hrvatske imao je Dunić u 48. minuti. Rufati je sjajno proigrao fudbalera Lokomotive, koji je gotovo iz idealne situacije šutirao malo pored gola.

U 70. minuti dobra prilika za Želju. Nakon odlične akcije, lopta je stigla do Beširevića koji je dobro šutirao ali je nesretno pogodio svog saigrača Šehića i od svega samo gol aut.

Plavi su se do kraja utakmice orjentisali na čuvanje rezultata ali su u 85. minuti imali sjajnu priliku da dođu i do pobjede. Zilić je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, a Vasilj je krajnjim naporom loptu izbacio u korner.

Na kraju je meč okončan rezultatom 0:0, a veliko slavlje na Grbavici je moglo da počne s obzirom da su se aktuelni juniorski bh. prvaci plasirali dalje zbog postignutog gola u gostima (1:1). Željezničar ide u playoff Lige prvaka i izvjesno je da će na Grbavici ugostiti neku od velikih evropskih ekipa.

Omladinska Liga prvaka, 2. kolo:

Željezničar - Lokomotiva 0:0 (1:1)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Željezničar: Dujmović, A. Šehić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Zilić, E. Šehić, Dacić, Žerić, Hajdarević, Mujagić.

Lokomotiva: Vasilj, Hubjer, Majcenić, Rufati, Jedvaj, Brezina, Vinogradac, Kastrati, Dunić, Krajinović, Mersinaj

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.