Juniori Željezničara love evropsko proljeće

Danas protiv Lokomotive

Juniori Željezničara love evropsko proljeće

Juniori Željezničara danas će u okviru revanš susreta 2. kola UEFA Omladinske Lige prvaka dočekati zagrebačku Lokomotivu. 

Nakon dobre igre i propuštenih prilika u prvoj utakmici odigranoj u Zagrebu, juniori Željezničara predvođeni Omerom Joldićem u uzvratu imaju jako dobre šanse da nastave nastave takmičenje i ispišu historiju plasmanom među 24 najbolja tima Evrope u uzrastu do 19 godina. 

Trener juniorske selekcije Željezničara Omer Joldić izjavio je uoči utakmice da očekuje teških 90 minuta, a također pozvao je i navijače da dođu na Grbavicu i podrže mlade nade sarajevskog kluba. 

"Rezultat iz Zagreba daje nam za pravo da se nadamo prolasku, ali svjesni smo da nas očekuje teških minuta. Bitno je da su svi zdravi i u konkurenciji za prvih jedanaest. Očekujem da će pristup igrača biti onakav kakav je bio i u dosadašnjim mečevima. Ovom prilikom pozivam na fer i korektno navijanje. UEFA prati ove utakmice kao i seniorske pa želim pozvati navijače da ne koriste pirotehnička sredstva zbog kojih plaćamo kazne. Otrpilike znam početnih jedanaest i vjerujem da ćemo respektirajući protivnika ostvariti prolaz meću 24 najbolje ekipe u Ligi prvaka", rekao je Joldić. 

Dotakao se Joldić i umora pojedinih igrača. 

"Hajdarević je igrao malo više nego ostali igrači, ali to nam neće predstavljati problem. To su mladi organizmi, lakše im se regenerisati. Biće teže nego u Zagrebu, malo su nas i podcijenili, imamo svoje adute i s pravom se možemo nadati u dalju fazu takmičenja."

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Utakmica između Željezničara i Lokomotive na programu je od 16:00 sati na stadionu Grbavica. U prodaju je pušteno ukupno 5.900 ulaznica. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi