Joldić: Nećemo igrati na nulu, želimo dati gol više

Juniori Željezničara sutra protiv Lokomotive

Joldić: Nećemo igrati na nulu, želimo dati gol više

Kad igraš u UEFA Youth League svaka utakmica je historijska. Takav je bio revanš između Željezničara i Ludogoretsa, historija je ispisana, ali moglo bi se komotno ispisati još jedno poglavlje.

Sutra od 16 sati Plavi će na nesumnjivo ispunjenoj Grbavici ugostiti Lokomotivu u osmini finala ovoga evropskog takmičenja za omladince. Ukoliko zadrže pozitivan rezultat iz prvog meča (1:1), odigraju, dakle, bez golova ili trijumfuju, Željini omladinci na proljeće bi se sastali sa jednom od drugoplasiranih ekipa iz grupne faze Lige prvaka.

"Utakmica nam je od velikog značaja. Rezultat iz prvog meča daje nam realne šanse za prolazak, ali očekuje nas 90 izuzetno teških minuta. Raduje nas podrška iz susreta protiv Ludogoretsa i očekujem da će tako biti i sutra, ali samo grla i dlanovi. Bez pirotehničkih sredstava jer UEFA sve to pomno prati i rigorozna je. Mi smo spremni, igrači znaju kojih će 11 istrčati. Podcijenila nas je malo Lokomotiva, sada neće, ali imamo adute", rekao je Joldić, te dodao:

"Njima se vraćaju dva izuzetno kvalitetna igrača ali imamo i mi trojicu u prvom timu. Nećemo igrati na nulu, ako će već biti mnogo navijača onda neka bude golova, a da mi zabijemo gol više".

Trener Željezničara odgovorio je i  na pitanje koliko u odličnim rezultatima u Evropi zasluge nosi i aktuelni trener prvog tima Admir Adžem koji je prethodno trenirao juniore.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Sigurno da je Adžem dao veliki pečat ovoj ekipi jer ih je ustrojio. To nema sumnje. Ja sam i poslije Ludogoretsa rekao da se zahvaljujem svim trenerima koji su trenirali ove i ostale momke. Još prije dvije godine mnogi od ovih momaka predstavljeni su kao budućnost kluba", dodao je Joldić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi