Građani nemaju konkurenciju

Sterling sretno i spretno nastavio Cityjev nevjerovatni niz

Manchester City je danas kao gost savladao Huddersfield sa 2:1 u 13. kolu Premier lige i tako nastavio svoju nevjerovatnu pobjedničku seriju u ovoj sezoni.

Podatak da je City od početka sezone odigrao 20 utakmica u svim takmičenju i ostvario 19 pobjeda uz jedan remi je fascinantan, a današnja u Huddersfieldu je bila već 12. u Premier ligi.

Ipak, nije sve izgledalo dobro po Građane posebno nakon prvog poluvremena. Otamendi je u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena postigao autogol i doveo Huddersfield u prednost, koja nije dugo trajala.

Igrao se 47. minut kada je Aguero iz opravdano dosuđenog jedanaesterca pogodio za poravnanje rezultata na 1:1 i taj rezultat je bio na snazi sve do 84. minute.

Raheem Sterling je nakon iznuđenog jedanaesterca uspio postići i pobjedonosni gol za Građane i to na zaista s(p)retan način, a s ova tri boda su Građani zadržali osam bodova prednosti u odnosu na Manchester United koji je drugi, i stigli do čak +11 u odnosu na Chelsea.

Huddersfield ostaje na 15 osvojenih bodova i sada je na 11. mjestu, dok Manchester City ima čak 37 od mogućih 39 bodova i zaista se čini da ovaj tim trenutno nema dostojnu konkurenciju, koliko god to čudno zvučalo za englesku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.