Kompjuterski izračunata konačna tabela Premier lige
Foto: EPA

Cityju naslov prvaka, West Ham ispada

Kompjuterski izračunata konačna tabela Premier lige

M. Šljivak

Engleska Premier liga ove sezone ponovo donosi velika uzbuđenja.

Za sada je ispred svih u vrhu tabele ekipa Manchester Cityja, velika je gužva iza njih gdje je svoje mjesto našla većina engleskih velikana, a kao i obično dosta pažnje posvećeno je i samom dnu tabele.

Englezi su odlučili da kompjuterski izračunaju šta će se dešavati do kraja sezone. Super-kompjuter je odredio konačnu tabelu, a ona izgleda poprilično zanimljivo.

Prognoze govore da će Manchester City biti prvak i to ispred Manchester Uniteda i Chelseaja, dok će četvrto mjesto u Ligi prvaka zauzeti Tottenham.

Liverpoolu se prognozira peto mjesto, Arsenalu tek šesto, a interesantno da projekcija tvrdi da će ove sezone očajni Everton na kraju doći do sredine tabele, odnosno devetog mjesta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Putnici u Championship bi prema prognozama trebale biti ekipe West Hama, Crystal Palacea i West Bromwich Albiona.

Ipak, greške u kompjuterskim procjenama su česte. Ovakve računice treba uzeti sa rezervom i maksimalno se posvetiti uživanju u najboljem fudbalu u Evropi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti