Messi: Postoje dva favorita za osvajanje Lige prvaka
Foto: EPA

Napadač Barcelone iznio svoje mišljenje

Messi: Postoje dva favorita za osvajanje Lige prvaka

Argentinski fudbaler Leo Messi ima svoje favorite kada je u pitanju osvajanje Lige prvaka.

Iako je tek novembar mjesec, neke ekipe su sjajnim partijama istakle kandidauru za osvajanje ovog takmičenja, a Messi ima dva favorita, iako ne otpisuje ni ostale ekipe. 

"Po mom mišljenju, Manchester City i PSG su trenutno najbolje ekipe u Ligi prvaka, ali sezona je veoma duga. Također, ne bih nikada mogao otpisati Real Madrid zato što ima mnogo iskustva, iako do sada ne bilježe rezultate kakvi se očekuju. Poslije njih, tu je i Bayern Minhen koji će također biti u igri do samog kraja sezone", rekao je Messi. 

Također, argentinski napadač je govorio i o italijanskom fudbalu te je poručio da je velika šteta što Inter i Milan ne igraju Ligu prvaka.

"Italijanski fudbal nije isti kao što je bio ranije, a kada to kažem mislim na mnogo stvari, ne samo činjenicu da se Italija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo. Naprimjer, dva italijanska velikana poput Intera i Milana nisu na nivou kao prije deset godina i sada čak ni ne igraju Ligu prvaka. To mnogo utiče na italijanski fudbal", rekao je Messi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Argentinac je komentarisao i predstojeće Svjetsko prvenstvo, a po njegovom mišljenju favorit je Njemačka. 

"Mislim da je Njemačka favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva. Osim njih, kao favorite vidim Brazil, Španiju i Francusku. To su trenutno najbolje reprezentacije", rekao je on.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi