Jelena Dokić otkriva

"Nisam željela igrati za Srbiju, ali natjerali su me"

Edmir Škorić

Bivša teniserka Jelena Dokić (34) otkrila je novu zanimljivost - prisiljena je da igra za Srbiju.

U nedavnoj autobiografiji "Nesalomljiva" je Jelena objasnila kako ju je otac Damir zlostavljao od šeste, pa do 19. godine i kako je proživljavala pravi pakao. Ona je, naime, istakla da ju je tukao kaišom i da ju je stalno vrijeđao govoreći joj da je kur**.

Iako je rođena u Osijeku, morala je da igra za Srbiju iako to nije htjela.

"To nije bila moja odluka. Volim Australiju i vrlo sam zahvalna državi koja mi je dala sve što mi je potrebno kada sam s 11 godina došla kao izbjeglica. Osjećala sam se kao Australka i voljela sam igrati za Australiju, ali otac mi je to oduzeo. Imala sam samo 17 godina i natjerana sam iako sam se tome protivila", kazala je Dokić.

Zaigrala je samo na dva Fed cup meča za tadašnju reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a njenu karijeru uništio je upravo njen očuh, koji ju je neprestano maltretirao i nije dozvolio da napravi više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti