Najzanimljivije će biti na Tušnju

Ko će u polufinale Kupa? Danas dobijamo tri putnika

Danas su na programu tri revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, koje se igraju u terminu od 13 sati.

Najzanimljivije bi trebalo biti na Tušnju gdje će snage odmjeriti Sloboda i Sloga Simin Han, lokalni rivali koji su u prvom susretu prije sedam dana odigrali neriješeno (0:0) i tako zadržali otprilike podjednake šanse za plasman u polufinale.

Krupa će na svom terenu dočekati Rudar iz Prijedora protiv kojeg bi fudbaleri Slobodana Starčevića trebali samo ovjeriti plasman u narednu fazu našeg najmasovnijeg klupskog takmičenja. Krupa je u prvom susretu slavila u Prijedoru sa visokih 3:0, pa se može reći da je ovaj tim gotovo siguran učesnik polufinala.

Neizvjestan meč nas vjerovatno očekuje u Ugljeviku, gdje će Zvijezda 09 ugostiti Olimpik nakon gostujuće pobjede (2:1) u prvom susretu na Otoci. Iz tog razloga će Zvijezda 09 biti u ulozi favorita, ali su u Olimpiku najavili da se ne misle unaprijed predati.

Posljednji polufinalista Kupa Bosne i Hercegovine bit će poznat nakon što svoj dvomeč odigraju Široki Brijeg i Željezničar. Prvi meč ova dva kluba igra se sutra (četvrtak) na Pecari, a revanš je sljedeće srijede na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.