Stanić: Strpljivom igrom do željenog rezultata

Fudbaler Zvijezde 09 pred Olimpik

Stanić: Strpljivom igrom do željenog rezultata

Pred fudbalerima Zvijezde 09 sutra je revanš susret četvrtine finala Kupa BiH.

Prvoligaš iz RS-a pred svojim navijačima dočekuje ekipu Olimpika, protiv koje je u prvom meču ostvarena pobjeda rezultatom 2:1, tako da u taboru Zvijezde 09 vlada veliko samopouzdanje.

Vezista Dragiša Stanić vjeruje da njegov tim može ostvariti prolaz u polufinale Kupa BiH.

"Pobjeda iz prvog susreta neće nas zavarati, jer znamo da u revanšu moramo odigrati još bolje, ukoliko želimo ostvariti prolaz u dalju fazu takmičenja. Na Otoci smo postigli dva pogotka koja puno znače za naše samopouzdanje, međutim u revanš ćemo ući kao da prvi meč nije ni odigran. Od prvog minuta želimo da nametnemo svoju igru, koja mora biti veoma strpljiva, a sve ukazane prilike moramo iskoristiti. Ovo je četvrti težak ispit za nas u poslednjih desetak dana, pa vjerovatno ima malo umora kod igrača, međutim svi smo spremni i ostavićemo srce na terenu, kako bismo ostvarili najveći uspjeh u historiji kluba, te se plasirali u polufinale Kupa BiH."

Susret protiv Olimpika biće premijerni za Zvijezdu 09, na renovinarom stadionu u Ugljeviku, a u klubu vjeruju da će premijera biti uspješna.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Stadion u Ugljeviku je odnedavno u vlasništvu našeg kluba i vjerujemo da će biti sretan za nas. U proteklih desetak godina stadion koji je imao UEFA licencu je bio zapušten, međutim sada je u jednom novom ruhu i spreman je za odigravanje mečeva. Kao što želimo da predstavimo stadion fudbalskoj javnosti u BiH, tako želimo i da što boljom igrom pokažemo svima da imamo kvalitetan tim koji naredne sezone želi da igra u Premijer ligi BiH. Očekujemo dobru posjetu i siguran sam da će publika vidjeti odličnu fudbalsku predstavu i pobjedu Zvijezde 09", zaključio je Stanić.

Revanš meč četvrtfinala Kupa BiH između Zvijezde 09 i Olimpika igra se od 13.00 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije