Đurbuzović: Ne idemo na izlet, volio bih da igramo lijepo

Novi trener Olimpika

Đurbuzović: Ne idemo na izlet, volio bih da igramo lijepo

Prije nekoliko dana je na klupu Olimpika stigao Dino Đurbuzović, koji je na poziciji šefa stručnog štaba naslijedio Mirzu Varešanovića.

Đurbuzović će debi na klupi Olimpika imati sutra u Ugljeviku, gdje će klub sa Otoke gostovati Zvijezdi 09 u okviru revanša četvrtfinala Kupa. Prvi meč odigran u Sarajevu završen je pobjedom Zvijezde 09 rezultatom 2:1, a Đurbuzović je svjestan da je pred njegovim fudbalerima težak zadatak.

"Tek smo počeli, upoznali smo se iako mnoge fudbalere poznavao i ranije. Ne idemo tamo na izlet, ali znamo da je rezultat prve utakmice nepovoljan. Nećemo se predati, pokušat ćemo napraviti nešto i izboriti polufinale, što nam je u interesu. Bilo bi mi najdraže da igramo lijepo, ova ekipa ima potencijala i nadam se da će nas poslužiti i rezultat", rekao je Đurbuzović.

Olimpik nakon prve polusezone zauzima treće mjesto u 1. ligi Federacije BiH sa dva boda manje od prvoplasirane Zvijezde iz Gradačca, te bodom manje od Sloge Simin Han.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Naravno da imamo šansi za povratak u Premijer ligu, to vidimo i po tome što su neki klubovi bježali osam bodova, tako da dva boda nisu veliki zaostatak. Znamo da će biti teško ali potrudit ćemo se, to bi bio uspjeh".

Meč Zvijezde 09 i Olimpika igra se s početkom u 13 sati.

Top Komentari

Josip Domorocki
Sretno Dino..!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi