Dele Alli postaje drugi najskuplji fudbaler ikad

Navodno nude 180 miliona funti

Ponuda koja se teško odbija: United ruši sve rekorde zbog Allija?

Midhat Šljivak

Sjajni veznjak Tottenhama Dele Alli bez ikakve sumnje je jedan od najboljih fudbalera svijeta.

 

Ovaj 21-godišnjak je potpuno eksplodirao u dresu londonskog tima, a postao je i nezamjenjiv član reprezentacije Engleske.

Alli i ove sezone igra jako dobro. Često se zbog toga povezije i sa odlaskom iz redova Spursa, a engleski mediji tvrde da bi on uskoro mogao napraviti veliki transfer i postati član Manchester Uniteda.

Navodno, Crveni đavoli za usluge sjajnog veznjaka Spursima su spremni ponuditi čak 180 miliona funti, što bi nakon Neymarovog prelaska iz Barcelone u PSG, bio najveći transfer ikad, ali i najveći transfer u Engleskoj svih vremena.

Ipak, ovo su za sada još uvijek špekulacije. Alli je ugovorom vezan za Tottenham, a pored Uniteda interes za njegove usluge ranije su pokazivali Real Madrid i Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno, Alli je 2015. godine stigao u Spurse iz MK Donsa za samo pet miliona funti i pokazalo se da je njegova kupovina ponajbolji posao u historiji kluba.

Alli je ove sezone odigrao 16 utakmica. Sedam puta se upisao u strijelce, a četiri puta je asistirao za gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.