Pochettino razočaran nakon poraza od Leicestera

Tri vezana gostujuća poraza za Pijetlove

Pochettino razočaran nakon poraza od Leicestera

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino bio je veoma razočaran nakon sinoćnjeg poraza njegovog tima na gostovanju kod Leicester Cityja. 

Tottenham je u meču 14. kola poražen na King Power stadionu od Leicestera sa 2:1, a to je Pijetlovima bio već treći vezani poraz u gostima u Premiershipu što im je najlošiji učinak u posljednje tri godine.

Pochettino je nakon meča izjavio da njegova ekipa nije igrala onako kako zna, a to se posebno odnosi na prvo poluvrijeme.

"Nismo igrali kako inače igramo. U prvom poluvremenu smo igrali loše i kasnije je bilo veoma teško da se vratimo u meč. Veoma smo razočarani našom igrom. Ušli smo u meč veoma loše i brzo smo im dopustili da postignu pogodak. Kada je bilo 2:0, bilo je veoma teško. Moramo poboljšati način na koji počinjemo utakmice. To se desilo protiv WBA-a i Borussije Dortmund", rekao je nakon meča Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Tottenhama prokomentarisao je i povratak Argentinca Erika Lamele nakon čak 13 mjeseci pauze.

"Njegov kvalitet će biti veoma važan za nas u budućnosti i sretan sam jer je večeras odigrao 15 minuta. On je spreman da nam pomogne i to je veoma važno", rekao je Pochettino.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi