Domaći protiv stranih igrača

Italijani tvrde: Situacija u svlačionici Juventusa se dodatno "zakuhala"

Endin Čaušević, foto: EPA

Juventus u novu sezonu nije ušao prema očekivanjima, te nakon dosadašnjeg dijela sezone aktuelni prvak Italije nalazi se na trećem mjestu sa četiri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirali Napoli.

Stara dama je šest puta uzastopno osvojlia Scudetto i jasno je da igrači Juventusa želi da to urade i po sedmi put. Međutim, sezona nije počela baš prema očekivanjima jer je Juventus napustilo nekoliko standardnih igrača iz prošle sezone, dok je došlo i par novih imena.

Italijanski mediji danas su objavili da je situacija u svlačionici Juventusa daleko od savršene. Navodno, u Juventusu vladaju dva klana, odnosno domaći igrači protiv stranih. Kako piše Dagospia, italijanski fudbaleri traže od kluba da u januaru prodaju nekoliko "stranaca" zbog toga što im narušavaju atmosferu.

Još uvijek se ne zna o kojim igračima je riječ, ali mediji na Apeninima tvrde da će mnogo toga biti poznatije u januaru. Iz Juventusa su poručili da ne žele demantovati ove špekulacije, ali neće ih ni potvrditi jer su poručili da su previše ozbiljan klub da bi se bavili takvim pričama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.