"Imao sam ponude iz snova od Bayerna i Reala, ali sam nažalost izabrao Juve"
Diego je u Juventusu proveo samo jednu sezonu i odigrao je 33 utakmice, te je postigao skromnih pet golova

Diego o transferu u Juventus 2009. godine

"Imao sam ponude iz snova od Bayerna i Reala, ali sam nažalost izabrao Juve"

E. Čaušević, foto: EPA

Nekadašnji fudbaler Juventusa, Diego, najbolje dane svoje karijere proveo je igrajući u dresu Werdera iz Bremena. Ipak, nakon što je odlučio da potpiše za Juve pokazalo se da je to bio pogrešan korak u njegovoj karijeri.

Brazilski fudbaler je oduševio svijet svojim igrama u dresu Werdera, ali je na iznenađenje mnogih odlučio na ljeto 2009. godine da potpiše za Juve. Stara dama se tek vraćala na stari put nakon povratka iz Serije B, a Diego je bio prva veća akvizicija ovog kluba u to vrijeme.

Juve je Brazilca platio oko 25 miliona eura i od njega se očekivalo zaista mnogo. Ipak, Diego nije uspio da oprava uloženi novac, te je već narednog ljeta odlučio da napusti Torino i vrati se u Njemačku. Ovaj put Diego je izabrao Wolfsburg, ali nije uspio da se vrati na nivo forme koju je imao igrajući za Werder.

"Imao sam ponudu iz snova od Bayerna, čak bolju nego što mi je Juventus nudio, ali nažalost pogrešno sam odlučio. Tada je Werder bio zaista jak tim, trebali smo biti prvaci 2007. godine, ali smo završili drugi iza Bayerna. Igrali smo u Ligi prvaka, osvojili DFP Pokal, igrali finale Evropske lige i bilo nam je uživaje slaviti protiv Bayerna. Znao sam da sam postigao sve što sam mogao u Njemačkoj i nisam želio da idem u Bayern", rekao je Diego, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Također, tog ljeta želio me i Real Madrid. Bili smo u kontaktu i pored Juventusa je još bilo nekih ponuda. Ipak, Ronaldo mi je tada pričao dosta pozitivno o Juventusu i italijanskom fudbalu. Imali smo sjajne igrače tada u Juventusu, ali jednostavno nismo bili tim. Bila je to teška sezona za nas. Želio sam promjenu i novi državu. Da se vrati ponovo to vrijeme donio bih istu odlulku".

Nakon Juventusa i Wolfsburga ovaj fudbaler je bio u Atletico Madridu, a zatim i Fenerbahčeu. Diego je trenutno član Flamenga za koji je potpisao početkom 2016. godine. Ponovo se izborio za mjesto u reprezentaciji Brazila za koju je odigrao 34 utakmice i postigao je četiri gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi